ST1

ST1 Billig Solfångare med drivpaket och 8 års garanti

Nyttja gratis solvärme och solenergi för varmvatten och uppvärmning, beställ ett billigt solvärmepaket redan idag.

ST1 30 rör Solfångare – ett komplett paket för värme och varmvatten.

30 rör högeffektiv solfångare. 58mm x 1800mm.Effekt på 1910 kWh/år. 8 års garanti. Kan kompletteras med flera solfångare.

ST1 kostar 13 495:- inkl moms och har 8 års garanti. I paketet ingår:

 • en solfångare med 30 vakuumrör. Effekt – 1910 kWh
 • drivpaket, som innehåller en styrlogikmätare med två temperaturgivare, ett expansionskärl på 19 liter och en Wilo cirkulationspump, (ej ST-UD solfångarpaket).
 • stativ med benstöd, fötter eller fäste beroende på montering
 • skruvsats
 • termisk pasta
 • avluftningsventil
 • T-rör 22mm grenkoppling för säkerhetsventil
 • extra solfångarglasrör
 • pump för påfyllning & trycksättning
 • 8 års garanti
 • moms

Våra billiga solfångare och solvärmepaket har en garanti på 8 år och en livslängd på ca 25-30 år.

Detta ST1 solfångarsystem är mycket effektivt med 1910 kWh/år. Det är ett s.k. torrt system. Det innebär att om ett glasrör genom olyckshändelse skulle gå sönder och man måste byta rör, så kan man göra det utan att stanna systemet. Det sker ingen märkbar förlust av effekt under bytet och vätska läcker inte ut.

Tillbehör: Specialpump för påfyllning, trycksättning med manometer. OBS! Inkluderas utan extra kostnad när du handlar solfångarpaket ST1, ST2 eller ST3 från oss!

Se bild och och bruksanvisning för detta specialverktyg på sidan ”Pump för påfyllning & trycksättning”. Ett specialverktyg, som kommer att behövas för framtida bruk, när systemet ska fyllas på och trycksättas.

Ordinarie pris är 940:- inkl moms och frakt.

ROT-avdrag Solar Teknik ST1 – ROT-avdrag 30% på installation

Vakuumrör Format: 58mm x 1800mm med 30 rör/panel. Högeffektiv vakuumrörsolfångare med 1910 kWh/år. Ett paket för varmvatten och värme.

Solfångare – Bluetec Om du installerar våra Solfångare så kan de vara i drift året runt, eftersom de även fungerar vintertid. I Solar Tekniks glas finns Bluetech® material, vilket gör att UV strålningen aktiveras i ännu högre grad. Energikapacitet: 1910 kWh/panel/år.

ST1 = 1910 kWh/år. Byggyta: 4.54 m². Format: 2600mm L x 1975mm H Anslutning: 22mm syrefritt kopparrör. Rekommenderade installationsvinkeln för solfångare är mellan 20° – 45°. Våra solfångare kan monteras på tak, på markställning eller på fasad.

Ej inkluderat i priset Frakt, installation, tank med solslinga/värmeväxlare, rördragning och rörisolering ingår ej i priset.

När det gäller rördragning rekommenderar vår VVS- installatör 22mm isolerat kopparrör för våra solfångare.

Miljö Solvärme är en gratis, ren, oändlig och miljövänlig energikälla. Solfångare används för att fånga in solstrålar och omvandla dess energi till värme.